Det hele menneske

Det hele menneske

 

Mennesket er helt. Hvor naturvidenskaben tidligere opdelte os i krop og psyke, er der i dag en stigende erkendelse af, at det hele hænger sammen. Hvis vi skal have det godt, skal vi være i balance, fysisk som psykisk. Vores livskvalitet påvirkes af de stimuli, vi udsættes for - ikke kun af vore omgivelser, men også af signalerne fra hjernen, fra bindevævet, fra mave- og tarmsystemet, stofskiftet, fra nerve- og hormonsystemet.

 

Det er disse områder, jeg arbejder med i den biologiske traume- og kropsterapi på Egelyst. Mange - nok de fleste - formår ved egen hjælp at komme sig efter et traume, en livskrise eller en periode med angst eller stress; at genfinde den indre balance, der for en tid blev rystet - måske af et dødsfald i den nære kreds, en alvorlig sygdom, en ulykke. Andre har sværere ved det. De følelsesmæssige og kropslige traume-reaktioner bliver siddende - og med tiden fastlåses de og bliver kroniske.

 

I den psykosomatiske terapi, jeg praktiserer på Egelyst, forsøger jeg sammen med dig at finde ind til ondets rod ud fra netop den synsvinkel, at du er et helt menneske, og at dine problemer måske derfor har helt andre årsager end

 

det, der umiddelbart udløste dem. Vi prøver i fællesskab at finde ind til sådanne mulige årsager - ved at komme hele vejen rundt om din person, ikke bare i samtaleterapi, men også ved blandt andet fysisk behandling som let massage og kropsøvelser. Også forholdet mellem din kost og de vitaminer og andre stoffer, som påvirker din livskvalitet, forsøger vi at afdække; på den måde kan vi måske retablere balancen mellem f.eks. hormoner, nerve- og bindevæv.

 

Da jeg har specialiseret mig i kombinationen af psykosomatisk terapi og rideterapi kan vi også, hvis vi når frem til at det kan være nyttigt, bringe hesten med ind i behandlingen, men det er ingen forudsætning.